telefoon icoon, bellen
slider afbeelding

Nieuw! PROFI III Gen. 2 mesttank

03 nov. 2023

KAWECO, fabrikant van mestanken, bemesters, silagewagens en mini-shovels, komt met een compleet nieuwe mesttank op de markt: de PROFI III Gen. 2. Highlight van deze machine is dezelfaanzuigende centrifugaalpomp die volledig in eigen huis ontwikkeld is. De PROFI III Gen. 2 zal voor het grote publiek als eerst op de Agritechnica te zien zijn.


Ontstaan

Door de jarenlange ervaring in de mesttechniek en een vooruitziende blik naar de toekomst, ontstond bij KAWECO de wens voor een pompsysteem met een hoge capaciteit en een gering slijtagebeeld. Een zelfaanzuigende centrifugaalpomp bleek al gauw de beste oplossing. Hierbij is geen extravacuüm- of verdringerpomp nodig om de centrifugaalpomp van mest te voorzien. Kortom: een zelfstandig systeem zonder gebruik van een extra pomp.

Daarnaast was het wenselijk het aantal tankenseries te verkleinen waardoor het productaanbod voorde eindklant overzichtelijker wordt. Mede daardoor is besloten de Turbotank samen te voegen met de huidige PROFI III serie tot één machine: de PROFI III Gen. 2. De Turbotank en PROFI III zijn samen een nieuw ontwerp geworden voor gebruikers die de grootste capaciteit verlangen.


Constructie

De tank is geconstrueerd vanuit een geïntegreerd chassis. Resultaat is een laag zwaartepunt en daardoor een grote stabiliteit. Met een hefvermogen van 9 ton zijn zelfs de zwaarste bemesters aan te bouwen. Ook het monteren van grote banden is geen enkel probleem.


Besturing

De besturing van de as(sen) wordt gedaan door de zogenaamde gyroscoop-besturing. Dit betreft een elektro-hydraulische besturing waarbij geen stuurstang nodig is om de hoek tussen de trekker en de tank te meten. Uitlijning zoals dat bij een traditioneel stuursysteem gebeurt, is hierbij niet nodig.


Snijreiniger

Uniek is de mogelijkheid tot een snijreiniger in combinatie met de centrifugaalpomp. Zware, ongewenste voorwerpen zullen tijdens het vulproces in de snijreiniger bezinken en gras- of stroresten worden fijngesneden. Hierdoor blijft de mest ‘schoon’ en zal er minder snel oponthoud ontstaan doorverstoppingen in de mestverdeler of mestslangen van de bemester.


Toekomst

Naast de huidige 28 m3 – variant van de PROFI III Gen. 2 zullen in de nabije toekomst nog andere varianten volgen. In het tandemsegment komt een 20 m3 tank met 800/60R32 banden en een 23 m3tank met 900/70R38 banden. In het drie-asser segment zullen ook meerdere varianten komen.

Op de Agritechnica in Hannover wordt de PROFI III Gen. 2 voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld. Het KAWECO team staat u graag te woord op stand C30 in hal 22.


Introductievideo

KAWECO presents the PROFI III Gen. 2 slurry tanker - YouTube

Maak vrijblijvend een afspraak via +31 (0)88-134 2900 of mail naar info@reesinkproduction.nl